INFO COVID

INFO COVID

Åkulla skidspårs Covid19-åtgärder

Skidspåren i Åkulla kommer att vara öppna i vinter. Så fort vädret tillåter kommer Åkulla Skidallians duktiga medarbetare att tillverka snö och göra skidspår.

Covidåtgärder

Allt kommer dock  inte att vara som vanligt. Åtgärder för att minska risken för smittspridning kommer att påverka verksamheten. Åtgärderna bygger på att alla besökare tar sitt ansvar och följer regionens och folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer. Skidalliansen har inte möjligheter att ha skidvärdar på plats eftersom all verksamhet bygger på ideellt arbete. Värmestugan kommer att vara helt avstängda men toaletterna kommer att vara öppna. Det kommer att vara möjligt att köpa åkbiljetter utomhus med hjälp av Swish. Tillträde till biljettrummet för de som måste betala kontant begränsas till en familj eller grupp. Det samma gäller skid -utlåningen/hyrningen då bara en familj eller grupp får vara i lokalen samtidigt. Det kommer att finnas skyltar som påminner om detta och som uppmanar till att hålla avstånd.

Även de traditionella verksamheterna påverkas. World Snow day och Åkulla Skimaraton ställs in. Barnens Vasalopp som normalt genomförs på lördagen i vecka 8 kommer att spridas ut på tre tillfällen för att minska trängsel. Vi återkommer några dagar innan när vi bestämt vilka dagar under vecka 8 som vi bestämt oss för (Väderstyrt). Skolverksamheten kommer att genomföras som planerat. Skidvärdarna kommer att ta ut skidor och stavar utomhus. Lärarna kommer att få ansvar att se till att utprovning av pjäxor sker på ett ansvarsfullt sätt. Skulle rekommendationerna ändras under säsongen kommer naturligtvis åtgärderna ses över.

Nytt Allianshus

Just nu pågår byggandet av ett nytt Allianshus på anläggningen. Det kommer att innehålla en rymlig och välutrustad värmestuga med toaletter och en anpassad lokal för skidträning/uthyrning. Totalt omfattar huset i två våningar 102 m2 värmestuga och lika många m2 för skid verksamheten. Bygget finansieras av Varbergs Sparbanksstiftelse och Åkulla Skidallians. Den nya Alliansstugan blir en avsevärd förbättring eftersom den gamla är både sliten och för liten för de allt fler besökare till den populära anläggningen. 

 

Dessa åtgärder har vi alltså genomfört inför säsongen 2021:

  • Nytt betalsätt utomhus
  • Värmestuga och uppehållsrum stängda
  • I skidförrådet tillåts endast 1person eller familj åt gången.
  • Toaletter städas mer regelbundet än tidigare
  • Information från Svenska skidförbundet är uppsatt på olika ställen
  • Arrangemang inställda.
  • Regelbunden information på sociala medier.

Details

Starts On

16 februari, 2021

Ends On

31 mars, 2021

Event Categories

start