Pressansvarig slutar och ny tar vid

Tisdagen den 8e juni höll marknadssektionen möte i Åkulla. Där avtackades vår duktiga och sympatiska Pressansvarige Torsten Bohl. Torsten har varit med sedan uppstarten av marknadssektionen och har genom åren varit en stark faktor till att Åkulla Skidspår synts så mycket både lokalt och på riksnivå.

Vi önskar Torsten all lycka i Uppsala och hälsar samtidigt Gösta Larsen välkommen in i gänget. Gösta tar nu över rollen som Pressansvarig och ingår alltså i Marknadssektionen.  Ni når honom på tel:

070-640 31 28

 

Trotjänare har gjort sitt

Trots att säsongen är över är det fortfarande hög aktivitet i Åkulla Skidallians. Den nya värmestugan håller på att färdigställas och beräknas vara klar till nästa vinter. Värmestugan är byggt som suterränghus med skidutlåning i källarplanet med in och utgång mot banvallen. Som ett led i denna förbättring har idag den gamla värmestugan som var byggd av baracker bortforslats. När den nya byggnaden är klar kommer platsen där värmestugan stod att bli plats för grillarna, förhoppningsvis kan detta färdigställas innan vintern.

En av barackerna lyfts bort, i bakgrunden syns den nya värmestugan.

Varbergs Kommuns idrottspris 2021

Åkulla Skidallians tilldelas Varbergs Kommuns idrottspris 2021.

Motiveringen till priset är följande: I många år har Åkulla Skidallians ideella, hängivet, engagerat och ofta nattetid, ställt upp med att producera konstsnö, skidspår och erbjuda gratis utrusning för barn och unga. Föreningen arbetar hela tiden med utveckling mot att på bästa sätt kunna ge allmänheten en skidupplevelse av högsta kvalitet.

Det är mycket glädjande att kommunen uppmärksammar allt ideella arbete som vi lägger ner för att erbjuda skidspår även i Varbergstrakten.

Prisutdelningen kommer att ske den 6 juni på Sveriges nationaldag

Filmer från vår anläggning

Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen bidraget med ca 10 MSEK för att göra Åkulla till ett vinterparadis med fantastiska möjligheter att utöva längdskidåkning. Varbergs Sparbank har gjort ett reportage och par filmer om sin sponsring. Här kan ni se reportage och filmer som gjorts i år från vår anläggning:

 

Reportage på Sparbankens hemsida

Film från vår anläggning

Film om snötillverkning

Film om skidutlåning

Info vecka 11

Underbar skidåkning i Åkulla åtminstone fram till och med helgen

Fortfarande finns 3,2 km perfekta spår och en fin pulkabacke i Åkulla. Den kommande helgen blir kanske den sista med hela skidområdet i perfekt skick. Med även i fortsättningen kommer det att finnas skidspår åtminstone på skidstadion och tillverkningsplatsen. Fortsätter det att vara kallt på nätterna kan det vara möjligt att åka skidor och leka i pulkabacken till Påsken!!

För att få en exakt lägesrapport är det som vanligt bäst att gå in på skidspå.se. Har du inte skaffat appen på din telefon är det läge nu. Vi uppmanar alla som åkt att försöka lägga in en liten rapport vid varje åk-tillfälle. Detta är speciellt viktigt att tänka på vid mildväder då många gärna vill ha en tillförlitlig rapport.

Just nu har vi 3,1km spår + 2,4km skate-spår.

För de barn som inte fick någon medalj vid barnens Vasalopp finns dessa att hämta inne i betalrummet vid entrén.  Det går även bra att få medaljen hemskickad. Ange då namn o adress i ett mail till goran.andersson@akulla.se så löser vi det. Vi ber så mycket om ursäkt för denna miss och har nu beställt medaljer som räcker flera år framöver, för att detta inte ska hända igen.

Välkomna att fira ännu en vecka i ÅKULLA SKIDSPÅR

-Tänk på att hålla avstånd


Skaffa appen Skidspår.se redan nu. Nästa gång du åkt har du möjlighet att hjälpa din medmänniska genom att

skriva en mening om hur du tyckte spåren va. Dina uppgifter sparas i appen så det enda du behöver göra efter första gången är att trycka på appen skriva några rader.

Skidteknikdag med Vasaloppssegrare

Skidteknikdag i Åkulla med Vasaloppssegrare/Vasaloppscoach Staffan Larsson lördagen den 6/2.

…ett utmärkt tillfälle för både nybörjare och mer erfarna Vasalöpare att fixa tekniken nu när spåren är igång.

Skidkursen innefattar ett skidteknikpass på 2h 30min på fm och 2h på em, samt en enkel vallakurs för er som vill.

Ta chansen att delta i detta unika skidkurstillfälle, där Staffan går igenom de fem olika åksätten och ger individuella tips efter er skidnivå.

Mer info och Anmälan: Dagkurs – Aktiv Sport (Begränsat antal platser)

Förutom kostnaden för kursen tillkommer Dagsbiljett 60kr.

Helg-info

HELGINFO
Detta erbjuder vi i helgen
3.2 km klassiska spår, mestadels tre spår i bredd.
800m skate-bädd
100m raka spår för teknikövningar
50m barnslinga för de allra yngsta
Snölekplats men pulkabacke, snökarusell och snöhögar för fri lek.
Nyhet denna helg
Vädret ser stabilt ut inför helgen och vi står redo at ta emot alla skidsugna barn och vuxna. Skiduthyrningen kommer va bemannad under dagtid och vi kommer i helgen effektivisera denna genom att ha skidor och stavar utomhus.
Tips för den vana åkaren
Parkera gärna på fotbollsplanen öster om anläggningen. Då kommer du till spåret snabbare och underlättar för andra mindre vana skidåkare. Tänk på att inte stanna och pausa vid och runtom alliansstugan om det inte är nödvändigt. Välj hellre att stanna runt reklampelaren vid service-huset. På helgerna rör det dig många personer runt alliansstugan. Ser du att det börjar bli trångt så strunta gärna i att åka runt stadion.
Övrig info som kan va bra att veta vid ditt första besök
Åkavgift:
Denna avgift betalas som tidigare i ett bås vid entrén. Info om hur biljetten ska fästas finns på plats. Swish eller kontant betalning.
Skiduthyrning:
Många kommer vilja låna skidor och vi har ändrat något i rutinerna för uthyrningen som ni kunnat läsa om ovan. Tänk på att ta varma kläder och skor att ha vid kön.
Värmestugor:
Vi har just nu inga värmestugor eller möjlighet till uppvärmning på anläggningen. Tänk därför på att ta med extra kläder enligt lager-på-lager-metoden. Toaletter finns i servicehuset vid entrén.
Mat:
På andra sidan parkering ligger Åkulla Outdoor Resort. Där kan du köpa med dig, eller komma in och äta lunch eller fika.
Träningar:
Grupper kan komma att träna skidteknik runt om på anläggningen.
Covid19:
Tänk på att det väntas en tredje våg av covid-19 och att vår anläggning inte är en frizon. Ett tips: Kompisgäng eller större familjer kan med fördel gå upp i skogen för att grilla med egen grill eller äta sin matsäck. Försök tänka på att alla ska få plats.
Välkomna till vinterparadiset !

Läs mer om vår verksamhet på hemsidan: www.akulla.se

 

Jullov

Nu under jullovet har vi öppet pulkabacken dagligen.

Om möjligheten finns att tillverka snö kan vi kanske dra spår på tillverkningsplatsen.

All aktuell info finns på vår Facebooksida.

Välkomna till vårt vinterland!

World Snow Day 2021

Vi kommer tyvärr inte ordna någon event på World Snow Day 2021.

 

Barnens Vasalopp

OBS: Detta är inget event utan uppmanar föräldrar att själva ordna sitt Vasalopp för sina barn hos oss.

Det blir Barnens Vasalopp Vecka 8 trots allt, men i all enkelhet och Corona säkert.

Må 22, on 24 och fre 26 feb är alla barn välkomna att starta. kl 10-13 varje dag.

Familjen förser sig först med utrustning, går sedan till starten och får nummerlapp. Så flaggas barnet iväg på slingan. Efter 700 m sker målgång. Efter målgång får barnen själv ta en medalj och en festis från Coop, för att sedan krypa upp på prispallen för ev fotografering. Därefter kan barnen välja en present från våra sponsorer, Varbergs Sparbank, Coop och Bildepoten. Slutligen skall skidorna ställas tillbaka i förrådet och nummerlappen återlämnas.

Vi strävar självklart efter att hålla området så corona-säkert som möjligt och vidtar åtgärder om det skulle bli för mycket folk.
Ingen föranmälan behövs men för att vi ska ha lite hum om hur många som önskar delta har vi skapat evenemang på facebook där ni gärna få kryssa i om ni är intresserade av att komma.

Välkomna !

/ Göran Andersson

Eventansvarig för Barnens Vasalopp

Tel: 073-8305 744