Säsongen avslutad

Efter en fantastisk start med spår redan den 2 december, rekordtidigt, har vi nu kommit till denna säsongs slut. Det varma och blåsiga väder tog till slut knäcken på våra spår så nu tvingas vi stänga anläggningen. Det blev en säsong med spår 86 dagar vilket är riktigt bra. Vi har mestadels kunnat erbjuda mer än 1,5 km spårslinga men dubbelspår och skatespår. De sista veckorna har vi haft 700 m slingan öppen. Nu har även denna slinga gett upp och vi har genomslag på flera ställen och kan därmed inte erbjuda skidspår. Pulkabacken är fortfarande brukbar, och grillarna går att använda. Värmestugan och skiduthyrningen är stängda.

Vi vill från Åkulla Skidallians tacka alla våra besökare, sponsorer och framförallt alla våra ”snögubbar” som på idéell basis håller anläggningen igång.

Ett speciellt tack till alla er som via olika medier visar sin uppskattning av det arbete vi gör, det värmer och sporrar oss till att bli ännu bättre i framtiden.

Vi ses nästa säsong i skidspåren.
För er som tränat inför Vasaloppet önskar vi lycka till i Vasaloppsspåren.

 

 

 

 

 

 

 

Ungdomsträning Vecka 6

På onsdagar kl. 18:00 kör alliansens klubbar ungdomsträningar i Åkulla. Träningarna håller på ca 1-1½ timma och riktar sig till ungdomar som är ungefär 10-18 år gamla. Man behöver inte vara medlem i någon av föreningarna för att delta. Skidutrustning finns att låna i skiduthyrningen.

Samling vid servicehuset.

Onsdag den 9/2 är nästa träning med inriktning skate åkning

Vid frågor kontakta Patrik Corneliusson 0708 68 78 00

Skidspåren Vecka 2

Lägesrapport inför helgen

På söndag firar vi World Snow Day. Eftersom förberedelser inför eventet pågår medför det att skidspåren kommer begränsas något på lördag och söndag.

Från och med lördag morgon håller vi stadionslingan stängd för att kunna köra fram mer snö och reparera denna.

Skogsslingorna på ca 2,4km kommer vara åkbara hela helgen.

Inför söndagen drar vi fler spår i skogen för att minska trängsel. Skate-möjlighet finns alltså inte på söndag.

Under lördagen kommer även andra praktiska  förberedelser ske på området.

För mer info om söndagen se bifogad annons.

Som vanligt håller vi öppet kl.6-23.

Välkommen till oss i helgen !

Säsongskort 21/22 finns att köpa

Du kan from nu köpa ditt säsongskort via hemsidan (750 kr) här eller via e-passi (775 kr).

Köp säsongskort HÄR – Åkulla skidallians (akulla.se)
From måndag 15/11 finns det också att köpa på våra försäljningsställen: (Betalas genom Swish eller kontant)

Intersport Lassabacka Varberg    Intersport Falkenberg           Friluftsgården i Åkulla          ICA Rolfstorp  (Kortbetalning ok)

Korten kostar 700 kr på våra inköpsställen.

För medlemmar i våra moderföreningar kan korten köpas av moderföreningen med medlemsrabatt, kostar 600 kr.

 

Vecka 52

Senaste info om spår och anläggningen hittar du alltid på se skidspår.se.
Spåren är klara!!! 3,2km klassiska spår med skate-bädd i skogen.
Pulkabacken öppen och grillar med ved finns vid Allianshuset Eken.
För mer info om bl.a våra corona-åtgärder se https://www.akulla.se/https-www-akulla-se-infor-ditt…/
Välkomna ❄️

 

 

 

Åkulla Skimaraton 2022 Inställt

Tyvärr tvingas vi ställa in årets Skimaraton

Efter ett tävlingsmöte igår beslutade vi att ställa in årets Åkulla Skimaraton. Det var inget roligt beslut men snösituationen gör att tävlingen inte går att genomföra. Vi har idag något genomslag i banan och flera sträckor där snölagret är väldigt tunt. Väderprognosen framåt talar inte heller om någon kyla utan plusgrader och regn. För er som betalt in anmälningsavgiften maila till skimaraton@akulla.se och tala om vart vi skall betala tillbaka avgiften. Vi kommer att betala tillbaka hela avgiften. Som alternativ till vår tävling finns Borås Skimaraton som genomförs samma dag, se länk nedan:

http://boras.skimaraton.se/

Barnens Vasalopp

Datumet för årets Barnens vasalopp har flyttats till lördag 19e.

 

World Snow Day 2022

På söndag firar vi världssnödagen i Åkulla.

Vi har anpassa programmet till pandemiläget. Det är först denna vecka vi tagit beslut om att genomföra arrangemanget efter samråd med Smittskyddsenheten i Halland och Svenska Skidförbundet.

Vi hoppas ändå att  programmet för dagen kommer att upplevas som trevlig av våra små och stora besökare. 

För att minimera smittspridning håller vi vår nya värmestuga EKEN stängd. Grillarna utomhus kommer att vara tända. Vi kommer även att ha värdar på plats som hjälper till med att förhindra folksamlingar. Skidutlåningen är bemannad för att hjälpa er. 

Vi uppskattar om ni som motionsåker gör detta på tider utanför arrangemanget för att minska trängseln.  

Välkomna önskar Åkulla Skidallians!

Pressansvarig slutar och ny tar vid

Tisdagen den 8e juni höll marknadssektionen möte i Åkulla. Där avtackades vår duktiga och sympatiska Pressansvarige Torsten Bohl. Torsten har varit med sedan uppstarten av marknadssektionen och har genom åren varit en stark faktor till att Åkulla Skidspår synts så mycket både lokalt och på riksnivå.

Vi önskar Torsten all lycka i Uppsala och hälsar samtidigt Gösta Larsen välkommen in i gänget. Gösta tar nu över rollen som Pressansvarig och ingår alltså i Marknadssektionen.  Ni når honom på tel:

070-640 31 28

 

Trotjänare har gjort sitt

Trots att säsongen är över är det fortfarande hög aktivitet i Åkulla Skidallians. Den nya värmestugan håller på att färdigställas och beräknas vara klar till nästa vinter. Värmestugan är byggt som suterränghus med skidutlåning i källarplanet med in och utgång mot banvallen. Som ett led i denna förbättring har idag den gamla värmestugan som var byggd av baracker bortforslats. När den nya byggnaden är klar kommer platsen där värmestugan stod att bli plats för grillarna, förhoppningsvis kan detta färdigställas innan vintern.

En av barackerna lyfts bort, i bakgrunden syns den nya värmestugan.