Skaffa dej en bättre startposition i Vasaloppet.

Åkulla Skimaraton är ett seedningslopp för Vasaloppet där det finns möjlighet genom en bra tid att få en startplats längre fram i Vasaloppets startled. Loppet är också en bra genomkörare innan Vasaloppet.
Nytt från 2016 är att det finns ett separat lopp för tjejer på 16,8 km för seedning till tjejvasan.
Årligen Söndagen 2 eller 3 veckor innan Vasaloppet anordnas Åkulla Skimarton. Detta är ett seedningslopp på 42 km för Vasaloppet. Loppet är ett varvlopp 15 varv på 2,8 km konstsnö.
Välkomna 2018, vi återkommer med datum i slutet av 2017.

Seedning Vasaloppet

Vasaloppet har haft möte och släppt en ny seedningstabell inkluderat Åkulla Skimarton.

På http://www.vasaloppet.se/lopp/skidlopp/vasaloppet/seedning/ hittar du info om seedning och hur du gör om du inte har lämnat Vasa ID till oss och vill använda tiden från Åkulla Skimaraton för att seeda dej.

seedningstabell

Resultat Åkulla Skimaraton och Åkulla Tjej Skimaraton den 19/2

I mycket milt väder genomfördes året Åkulla Skimaraton med totalt 233 deltagare. Stämningen var lite dämpad vid start på grund av vädret, 10 mm regn natten före tävling är inte det bästa för skidspåren. Dock höll spåren mycket bättre än befarat och stämningen bland åkarna steg. Än en gång hade vi i damklassen Charlotte Fällgren från Burseryds IF som segrare på 2:43:17. I herrklassen hämtades segraren även i år från Gnosjö FK, nämligen Isak Nilsson på tiden 2:06:36. I Åkulla Tjejskimaraton segrade Christina Björkqvist från Kungsbacka på tiden 1:17:42.

Det nya tidtagningssystemet visade sig fungera mycket bra, dock lyckades vi inte att få ut resultaten live vi Live.skidor.com

Nedan hittar ni resultaten för de olika loppen. Underlag för seeding till Vasaloppet är skickat och i mitten av veckan kommer seedningstabellen ut. Den kommer att publiceras här så fort den finns tillgänglig.

Resultat Damer 

Resultat Herrar 

Resultat DM

Resultat Åkulla Tjej Skimarton