Filmer från vår anläggning

Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen bidraget med ca 10 MSEK för att göra Åkulla till ett vinterparadis med fantastiska möjligheter att utöva längdskidåkning. Varbergs Sparbank har gjort ett reportage och par filmer om sin sponsring. Här kan ni se reportage och filmer som gjorts i år från vår anläggning:

 

Reportage på Sparbankens hemsida

Film från vår anläggning

Film om snötillverkning

Film om skidutlåning

Info vecka 11

Underbar skidåkning i Åkulla åtminstone fram till och med helgen

Fortfarande finns 3,2 km perfekta spår och en fin pulkabacke i Åkulla. Den kommande helgen blir kanske den sista med hela skidområdet i perfekt skick. Med även i fortsättningen kommer det att finnas skidspår åtminstone på skidstadion och tillverkningsplatsen. Fortsätter det att vara kallt på nätterna kan det vara möjligt att åka skidor och leka i pulkabacken till Påsken!!

För att få en exakt lägesrapport är det som vanligt bäst att gå in på skidspå.se. Har du inte skaffat appen på din telefon är det läge nu. Vi uppmanar alla som åkt att försöka lägga in en liten rapport vid varje åk-tillfälle. Detta är speciellt viktigt att tänka på vid mildväder då många gärna vill ha en tillförlitlig rapport.

Just nu har vi 3,1km spår + 2,4km skate-spår.

För de barn som inte fick någon medalj vid barnens Vasalopp finns dessa att hämta inne i betalrummet vid entrén.  Det går även bra att få medaljen hemskickad. Ange då namn o adress i ett mail till goran.andersson@akulla.se så löser vi det. Vi ber så mycket om ursäkt för denna miss och har nu beställt medaljer som räcker flera år framöver, för att detta inte ska hända igen.

Välkomna att fira ännu en vecka i ÅKULLA SKIDSPÅR

-Tänk på att hålla avstånd


Skaffa appen Skidspår.se redan nu. Nästa gång du åkt har du möjlighet att hjälpa din medmänniska genom att

skriva en mening om hur du tyckte spåren va. Dina uppgifter sparas i appen så det enda du behöver göra efter första gången är att trycka på appen skriva några rader.

Skidteknikdag med Vasaloppssegrare

Skidteknikdag i Åkulla med Vasaloppssegrare/Vasaloppscoach Staffan Larsson lördagen den 6/2.

…ett utmärkt tillfälle för både nybörjare och mer erfarna Vasalöpare att fixa tekniken nu när spåren är igång.

Skidkursen innefattar ett skidteknikpass på 2h 30min på fm och 2h på em, samt en enkel vallakurs för er som vill.

Ta chansen att delta i detta unika skidkurstillfälle, där Staffan går igenom de fem olika åksätten och ger individuella tips efter er skidnivå.

Mer info och Anmälan: Dagkurs – Aktiv Sport (Begränsat antal platser)

Förutom kostnaden för kursen tillkommer Dagsbiljett 60kr.

Helg-info

HELGINFO
Detta erbjuder vi i helgen
3.2 km klassiska spår, mestadels tre spår i bredd.
800m skate-bädd
100m raka spår för teknikövningar
50m barnslinga för de allra yngsta
Snölekplats men pulkabacke, snökarusell och snöhögar för fri lek.
Nyhet denna helg
Vädret ser stabilt ut inför helgen och vi står redo at ta emot alla skidsugna barn och vuxna. Skiduthyrningen kommer va bemannad under dagtid och vi kommer i helgen effektivisera denna genom att ha skidor och stavar utomhus.
Tips för den vana åkaren
Parkera gärna på fotbollsplanen öster om anläggningen. Då kommer du till spåret snabbare och underlättar för andra mindre vana skidåkare. Tänk på att inte stanna och pausa vid och runtom alliansstugan om det inte är nödvändigt. Välj hellre att stanna runt reklampelaren vid service-huset. På helgerna rör det dig många personer runt alliansstugan. Ser du att det börjar bli trångt så strunta gärna i att åka runt stadion.
Övrig info som kan va bra att veta vid ditt första besök
Åkavgift:
Denna avgift betalas som tidigare i ett bås vid entrén. Info om hur biljetten ska fästas finns på plats. Swish eller kontant betalning.
Skiduthyrning:
Många kommer vilja låna skidor och vi har ändrat något i rutinerna för uthyrningen som ni kunnat läsa om ovan. Tänk på att ta varma kläder och skor att ha vid kön.
Värmestugor:
Vi har just nu inga värmestugor eller möjlighet till uppvärmning på anläggningen. Tänk därför på att ta med extra kläder enligt lager-på-lager-metoden. Toaletter finns i servicehuset vid entrén.
Mat:
På andra sidan parkering ligger Åkulla Outdoor Resort. Där kan du köpa med dig, eller komma in och äta lunch eller fika.
Träningar:
Grupper kan komma att träna skidteknik runt om på anläggningen.
Covid19:
Tänk på att det väntas en tredje våg av covid-19 och att vår anläggning inte är en frizon. Ett tips: Kompisgäng eller större familjer kan med fördel gå upp i skogen för att grilla med egen grill eller äta sin matsäck. Försök tänka på att alla ska få plats.
Välkomna till vinterparadiset !

Läs mer om vår verksamhet på hemsidan: www.akulla.se

 

Jullov

Nu under jullovet har vi öppet pulkabacken dagligen.

Om möjligheten finns att tillverka snö kan vi kanske dra spår på tillverkningsplatsen.

All aktuell info finns på vår Facebooksida.

Välkomna till vårt vinterland!

World Snow Day 2021

Vi kommer tyvärr inte ordna någon event på World Snow Day 2021.

 

Barnens Vasalopp

OBS: Detta är inget event utan uppmanar föräldrar att själva ordna sitt Vasalopp för sina barn hos oss.

Det blir Barnens Vasalopp Vecka 8 trots allt, men i all enkelhet och Corona säkert.

Må 22, on 24 och fre 26 feb är alla barn välkomna att starta. kl 10-13 varje dag.

Familjen förser sig först med utrustning, går sedan till starten och får nummerlapp. Så flaggas barnet iväg på slingan. Efter 700 m sker målgång. Efter målgång får barnen själv ta en medalj och en festis från Coop, för att sedan krypa upp på prispallen för ev fotografering. Därefter kan barnen välja en present från våra sponsorer, Varbergs Sparbank, Coop och Bildepoten. Slutligen skall skidorna ställas tillbaka i förrådet och nummerlappen återlämnas.

Vi strävar självklart efter att hålla området så corona-säkert som möjligt och vidtar åtgärder om det skulle bli för mycket folk.
Ingen föranmälan behövs men för att vi ska ha lite hum om hur många som önskar delta har vi skapat evenemang på facebook där ni gärna få kryssa i om ni är intresserade av att komma.

Välkomna !

/ Göran Andersson

Eventansvarig för Barnens Vasalopp

Tel: 073-8305 744

Styrelsemöte

Styrelsen träffas digitalt för att bl.a diskutera vintern och byggprojektet.

Problem med skolanmälning

Vi har tyvärr problem med anmälningsformuläret för att boka in skolor

Räknar med att lösa problemet under måndagen.

INFO COVID

Åkulla skidspårs Covid19-åtgärder

Skidspåren i Åkulla kommer att vara öppna i vinter. Så fort vädret tillåter kommer Åkulla Skidallians duktiga medarbetare att tillverka snö och göra skidspår.

Covidåtgärder

Allt kommer dock  inte att vara som vanligt. Åtgärder för att minska risken för smittspridning kommer att påverka verksamheten. Åtgärderna bygger på att alla besökare tar sitt ansvar och följer regionens och folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer. Skidalliansen har inte möjligheter att ha skidvärdar på plats eftersom all verksamhet bygger på ideellt arbete. Värmestugan kommer att vara helt avstängda men toaletterna kommer att vara öppna. Det kommer att vara möjligt att köpa åkbiljetter utomhus med hjälp av Swish. Tillträde till biljettrummet för de som måste betala kontant begränsas till en familj eller grupp. Det samma gäller skid -utlåningen/hyrningen då bara en familj eller grupp får vara i lokalen samtidigt. Det kommer att finnas skyltar som påminner om detta och som uppmanar till att hålla avstånd.

Även de traditionella verksamheterna påverkas. World Snow day och Åkulla Skimaraton ställs in. Barnens Vasalopp som normalt genomförs på lördagen i vecka 8 kommer att spridas ut på tre tillfällen för att minska trängsel. Vi återkommer några dagar innan när vi bestämt vilka dagar under vecka 8 som vi bestämt oss för (Väderstyrt). Skolverksamheten kommer att genomföras som planerat. Skidvärdarna kommer att ta ut skidor och stavar utomhus. Lärarna kommer att få ansvar att se till att utprovning av pjäxor sker på ett ansvarsfullt sätt. Skulle rekommendationerna ändras under säsongen kommer naturligtvis åtgärderna ses över.

Nytt Allianshus

Just nu pågår byggandet av ett nytt Allianshus på anläggningen. Det kommer att innehålla en rymlig och välutrustad värmestuga med toaletter och en anpassad lokal för skidträning/uthyrning. Totalt omfattar huset i två våningar 102 m2 värmestuga och lika många m2 för skid verksamheten. Bygget finansieras av Varbergs Sparbanksstiftelse och Åkulla Skidallians. Den nya Alliansstugan blir en avsevärd förbättring eftersom den gamla är både sliten och för liten för de allt fler besökare till den populära anläggningen. 

 

Dessa åtgärder har vi alltså genomfört inför säsongen 2021:

  • Nytt betalsätt utomhus
  • Värmestuga och uppehållsrum stängda
  • I skidförrådet tillåts endast 1person eller familj åt gången.
  • Toaletter städas mer regelbundet än tidigare
  • Information från Svenska skidförbundet är uppsatt på olika ställen
  • Arrangemang inställda.
  • Regelbunden information på sociala medier.